Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pavić očekuje novi mandat: Cilj jačanje RS-a, ali i DNS-a

pavic_dns

Predsjednik DNS-a Marko Pavić istakao je danas u Banjaluci da je cilj DNS-a odbrana interesa i jačanje Republike Srpske, ali i dalji napredak ove političke partije.

Pavić je u obraćanju delegatima na Izbornoj skupštini DNS-a u Banjaluci rekao da ta politička partija podržava Dejtonski mirovni sporazum, te da sa Republike Srpske na nivo BiH više ne smije biti prenošenja nadležnosti.

“DNS podržava Dejtonski mirovni sporazum u punom smislu i rijetko ili nikada nije glasao za prenos ovlaštenja sa Republike Srpske na nivo BiH”, rekao je Pavić.

On smatra da je u narednom periodu potrebno vraćati ovlaštenja sa nivoa BiH na Republiku Srpsku.

“Opredjeljenje DNS-a jeste da postanemo član EU, ali ne po svaku cijenu. Ukoliko članstvo u bilo kojoj organizaciji podrazumijeva da se moramo odreći svog identiteta, onda takvo članstvo nećemo prihvatiti”, dodao je Pavić.

On je naglasio da se DNS zalaže za sprovođenje značajnih infrastrukturnih projekata, razvoj privrede i dobrobit svih građana.

Pavić je naveo da je jedan od prioriteta DNS-a odnos sa Srbijom, jer je ova zemlja matica srpskog naroda.

“Sa Srbijom želimo da imamo najbolje moguće odnose, gradimo mostove i spajamo ljude”, rekao je Pavić.

U Banjaluci je danas počela Izborna skupština DNS-a na kojoj će biti izabran predsjednik i ostali organi stranke.

Izbornoj skupštini prisustvuju delegati iz svih opštinskih i gradskih odbora DNS-a sa područja Republike Srpske i Federacije BiH, kao i lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NDP-a Dragan Čavić, potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac, potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, potpredsjednik SDA Ramiz Salkić, potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević.

Izbornoj skupštini DNS-a prisustvuje i predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Predsjedništvo DNS-a ranije je podržalo prijedlog da za predsjednika stranke bude reizabran Marko Pavić.