Konferencija za medije

PDP: Broj uhapšenih za ubistvo Dragičevića nula, broj uhapšenih na protestima veći od 20

jelena trivic foto twitter

Trivić je poručila da hapšenje građana koji su protestovali na Trgu Krajine predstavlja udar na ustavni predak Republike Srpske

Nisu krivi građani koji protestuju već oni koji nisu riješili ubistvo Davida Dragičevića, poručila je to danas na vanrednoj konferenciji za medije u Banja Luci Jelena Trivić iz PDP-a.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo i njegova zamjenica Trivić odbacili su optužbe da ta stranka stoji iza protesta „Pravda za Davida“ u Banja Luci, na kojima građani traže da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu prošle godine.

Trivić je poručila da hapšenje građana koji su protestovali na Trgu Krajine predstavlja udar na ustavni predak Republike Srpske, koji garantuje mirno okupljanje i slobodu govora.

“Vrh MUP-a je prekršio Ustav Republike Srpske, u članovima koji garantuju slobodu mišljenja i prava da se javno komentariše rad javnih institucija”, rekla je Jelena Trivić. Ona je dodala da je broj uhapšenih za ubistvo Davida Dragičevića jednak nuli, dok je broj uhapšenih za mirne proteste veći do 20, ističući da građani za više od 280 dana protesta nisu slomili niti jednu klupu ili staklo.