BiH

PDP: Dodikova pogrešna politika mogla bi dovesti do proširenja sankcija

21/01/2017

Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) Nikola Dronjak upozorio je danas da aktulena vlast Republike Srpske (RS) ne štiti njene interese.

– Ukoliko predsjednik Milorad Dodik nastavi s katastrofalnom izolacionom politikom, otvara mogućnost eventualnog proširenja sankcije na još neke funkcionere RS-a, što bi dodatno usložnilo poziciju RS-a – ukazao je Dronjak.

Umjesto da nastoje da umanje štetu, nakon što su SAD uvele sankcije predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, predstavnici vlasti RS-a, kako tvrdi, nastavljaju s javnom blamažom RS-a.

Odlazak premijerke RS-a Željke Cvijanović na dan inauguracije u Washington ocijenio je kao “turističko putovanje”.

– Smatram da je svaki normalan građanin RS-a jučer bio u vrlo neprijatnoj situaciji gledajući premijerku, a i suprugu predsjednika RS-a Snježanu Dodik kako se smrzavaju po avenijama Washingtona – rekao je Dronjak.

Naglasio je i da je potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković u svojim izjavama pokazao potpuno neznanje, jer ministri vanjskih poslova po dugogodišnjoj tradiciji ne prisustvuju inauguraciji predsjednika SAD-a, već samo ambasadori zemalja s kojima Washigton ima diplomatske odnose, što je standardna protokolarna procedura na ovom događaju.

– Organizatori tradicionalno na inauguraciju američkog predsjednika pozivaju samo šefove diplomatskih misija stranih država u SAD-u, a to su najčešće ambasadori – podsjeća Dronjak.

Komentari