Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP najavio bojkot prilikom obraćanja Željke Cvijanović

zeljka-cvijanovic123

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da poslanici te stranke neće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine RS-a u vrijeme obraćanja premijerke Željke Cvijanović jer smatraju da je Vlada RS-a “nastala na bazi političke korupcije i kupovinom poslanika“.

To dokazuju, tvrdi, rezultati forenzičke analize koja je urađena u Holandiji na zahtjev opozicije u RS-u, a posebno zamjeraju Željki Cvijanović jer je „lagala“ o tome u Narodnoj skupštini RS-a.

-Kada god Željka Cvijanović za koju je dokazano da je „kupovala narodne poslanike i slagala građane RS-a“, progovori na sjednici Skupštine ili bilo kojem drugom forumu, predstavnici PDP-a neće prisustvovati tom događaju i niti će da slušaju nekoga ko je slagao građane RS-a – rekao je Borenović koji je naveo da Cvijanović više i ne zovu predsjednicom Vlade RS-a“.

On je danas na pres-konferenciji podsjetio da je od 18 izvještaja i informacija, koji su predloženi za narednu redovnu sjednicu Narodne skupštine RS-a, njih 15 govori o lošem stanju u RS-u, što, kaže, samo pokazuje kako je Vlada radila svoj posao i u kakvoj situaciji se nalazi RS.

Komentarišući to što SNSD napušta članstvo, Borenović je dodao da u toj stranci nema demokratije i razmjene mišljenja, pa je sve logičniji bunt onih koji se ne slažu s politikom koju vodi njeno rukovodstvo.

Nikolina Rudić nedavno je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Kluba odbornika i sekretarke Općinskog odbora SNSD-a u Laktašima.