Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milko Grmuša

PDP neće podržati kandidate SNSD-a, prilika za smjenu Košarca i Ilića

grmusa pdp (1)

Sada svi imaju prostor za kadrovske promjene i pozivamo ih da iskoriste dobru priliku da djelima, ne riječima pokažu da osuđuju postupke svojih funkcionera, kazao je Grmuša

Partija demokratskog progresa (PDP) na lokalnim izborima neće podržati kandidate Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) – rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva PDP-a generalni sekretar Milko Grmuša.

On dodaje da postoje “specifične“ sredine poput Srebrenice i Vukosavlja.

-Tamo gdje bude postojala politička volja svih srpskih stranaka, PDP će učestvovati u takvim dogovoru – istakao je Grmuša na konferenciji za novinare i najavio da će sarađivati sa drugim opozicionim strankama i organizacijama, prvenstveno sa SDS-om.

Predsjedništvo PDP-a je, kaže, konstatovalo da je partija organizaciono, kadrovski i politički spremna za predstojeće lokalne izbore.

Iz te stranke pozivaju Vijeće ministara BiH, odnosno vladajuću koaliciju SNSD, SDA i HDZ BiH da obezbijede finansijska sredstva kako bi lokalni izbori mogli da budu održani.

Predsjedništvo PDP-a je podržalo inicijativu koju su podnijeli poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini RS, a kojom se traži osnivanje Anketnog odbora s ciljem sagledavanja činjenica vezanih za javne nabavke u vrijeme trajanja vanrednog stanja i situacije u RS.

Smatraju da je ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića “prilika da koalicioni partneri u Vijeću ministara iskoriste dobar momenat i izglasaju smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca i zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića, koji su bili učesnici skandala tokom trajanja pandemije virusa korona“.

-Sada svi imaju prostor za kadrovske promjene i pozivamo ih da iskoriste dobru priliku da djelima, ne riječima pokažu da osuđuju postupke svojih funkcionera koji su kompromitovali borbu protiv virusa korona – kazao je Grmuša.

Istakao je da je PDP zabrinut za stanje u privredi nakon virusa korona te da je Predsjedništvo partije donijelo odluku da formira poseban Odbor za privredu.

PDP