Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: SNSD priznao da su napravili “haos” u Banjoj Luci

banja-luka

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) tvrde da je SNSD danas na konferenciji za novinare praktično potvrdio da je njihova partija nakon 16 godina ostavila „džumbus u gradu i da su apsolutno uništili i obezvrijedili investicije, finansije, prostorno planiranje i privredu u Banjoj Luci“.

Ustvrdili su i da je plan za razvoj Banje Luke „prepisan od PDP-a“ i da su svoj „Program za bolju Banju Luku“ predstavili na konvenciji u aprilu ove godine.

-Uvođenje gradskog arhitekte, na čemu danas insistira kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Igor Radojičić, uz gradskog menadžera u vrhu je predstavljenih prioriteta PDP-a i to zato da bi spriječili daljnje bahaćenje SNSD-a koji je za 16 godina vlasti u gradu napravio haos – tvrdi se u saopćenju PDP-a.

SNSD je danas najavio i reorganizaciju banjalučke gradske uprave, a PDP podsjeća da je 2012. godine, za vrijeme njihove vlasti, Glavna služba za reviziju javnog sektora konstatovala da je samo te godine 50 puta promijenjen pravilnik o sistematizaciji, „što jasno pokazuje na koji način ova partija reformiše grad budžetskim novcem“.

PDP