Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Gdje su završili milioni koje je Dodik dao lažnom izraelskom lobisti?

09/04/2017

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske zahtijeva od Vlade Republike Srpske hitan odgovor na pitanje – jesu li tačni skandalozni navodi iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela da Predstavništvo Republike Srpske u ovoj zemlji, za koje se redovno izdvaja novac iz budžeta, ne postoji već dvije godine.

U izraelskom ministarstvu tvrde da je predstavništvo preregistrovano i da je sada u privatnom vlasništvu kojim rukovodi Arie Livne, savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ako su tačni ovi navodi, tražimo od Vlade Republike Srpske odgovore i na pitanja – šta će uraditi ovim povodom, ko je kriv za pljačku i obmanjivanje javnosti Republike Srpske, ko će i kada vratiti novac u budžet Republike Srpske, kao i šta će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uraditi u vezi sa objavljenim navodima.

Podsjećamo da je za Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu u posljednje dvije godine, koliko predstavništvo ne postoji, izdvojeno više od milion KM.

Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu samo je jedan od problema u vezi sa kontroverznim redovnim izdvajanjima nekoliko miliona maraka za lobiranje u svijetu, a bez ikakvih rezultata.

– Za početak, od Vlade Republike Srpske tražimo da se izjasni u vezi sa navodima o Predstavništvu u Izraelu, budući da u ovom slučaju, ako su navodi izraelske Vlade tačni, postoje elementi za krivično gonjenje. Apelujemo i da se pravosudni organi uključe u istragu u vezi sa Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu, ističu u PDP-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.