Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: U 150 afera opljačkano više od tri milijarde KM

BORENOVIC IVANIC

Partija demokratskog progresa (PDP) objavila je danas, kako tvrde, posljednju od 150 afera aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, čije štetno djelovanje iznosi više od tri milijarde KM “opljačkanih narodnih para”.

U saopćenju ove stranke se navodi da će sve dokumente o aferama proslijediti nadležnim pravosudnim institucijama. Svaka afera ima dokumentovanu, kako dodaju, podlogu u zvaničnim aktima institucija Republike Srpske – Narodne skupštine RS, Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, Vlade RS…

U PDP-u smatraju da je “sramotno” ponašanje i vlasti, ali i pravosuđa u RS-u.

-Vlasti jer je, zbog interesa grupe pojedinaca i tajkuna, odgovorna za nestanak tri milijarde maraka, a pravosuđa zbog činjenice da za to niko nije odgovarao, čime je ozbiljno ugrožena vladavina prava u RS-u – navode iz ove stranke.

Tvrde da afera ima mnogo više od 150, čime će se, kažu, baviti i dalje, ali očekuju i da se organi RS-a time pozabave, čim bude političke volje i pravosuđe RS-a “ne bude pod političkim uticajem“.

Smatraju da je neophodno donijeti zakon o nezastarijevanju krivičnih djela u procesu privatizacije i trošenju javnih dobara, kako bi oni koji su ih počinili kad-tad odgovarali za kriminal i korupciju.

PDP