BiH

PDP: Umjesto odgovora uslijedili napadi Dodika

24/04/2017

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su saopćili da neće odustati dok ne dokažu istinu i ne dobiju kompletan odgovor Vlade Republike Srpske u vezi s predstavništvom tog bh. entiteta u Izraelu.

Funkcioneri ove stranke, među kojima je i potpredsjednik PDP-a i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, posljednjih 15-ak dana insistiraju da dobiju odgovor na pitanje na čiji račun idu pare namijenjene, kako se navodi u saopćenju, kontroverznom predstavništvu RS-a u Izraelu.

-Insistiramo da saznamo istinu o novcu koji je isplaćen iz budžeta RS-a i jasno je da samo zato postajemo meta napada primitivnih napada Milorada Dodika – stoji u saopćenju ove stranke koja, kako se navodi, osuđuje „necivilizirane“ napade predsjednika RS-a na ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka.

Podsjećaju da rok za odgovore na vrlo jednostavna, ali za vlast RS-a očigledno neugodna pitanja koja je poslanički klub PDP u Narodnoj skupštini RS-a postavio Vladi ističe danas.

-Sasvim je očigledno da u nedostatku konkretnih odgovora bombastični napadi u javnosti predstavljaju najbrže skretanje pažnje – navode iz PDP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.