PDP: Vlast RS-a jedno priča prije podne, a poslije podne sve potpisuje

BORENOVIC IVANIC

Partija demokratskog progresa (PDP) podržava svaki dogovor koji RS i BiH vodi ka Evropskoj uniji, ali podsjeća i na bespovratno i bespotrebno izgubljeno vrijeme u proteklom periodu.

-Milorad Dodik i Željka Cvijanović ipak su se juče sastali s Bakirom Izetbegovićem i pod velikim pritiskom hroničnog nedostatka novca uspjeli ‘usaglasiti’ mehanizam koordinacije, još bitnije potpisati pismo namjere za kreditni aranžman s MMF-om i time apsolutno dokazati tačnost narodne poslovice ‘para vrti, gdje burgija neće’ – saopćeno je iz PDP-a.

Navode i da je vlast u RS svaki korak ka EU integracijama oštro kritikovala da bi na kraju sve prihvatala.

-Prije podne je pričala jedno, a poslije podne potpisivala drugo i tako redom od izjave o evropskom putu BiH, reformske agende, adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje, pa sve do mehanizma koordinacije.
Sve ovo jasno pokazuje da ovakva politika od danas do sutra bez ikakve jasne vizije i strategije, s čestim promjenama stavova i povijanjem pred međunarodnim kreditorima, ne može ništa dobro donijeti niti RS niti BiH – smatraju u PDP-u.