Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: Zastrašujuće što Lukač minimizira oružanu pljačku specijalaca MUP-a RS

sector-security-pljacka

U Partiji demokratskog progresa (PDP) smatraju da je “minimiziranje“ slučaja oružane pljačke, koju su izveli pripadnici Specijalne policije MUP-a RS na autoputu Banja Luka-Gradiška, od strane ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača “zastrašujuće“.

Tvrde u saopćenju da će takvo njegovo ponašanje dovesti do toga da i RS “uskoro dobije svog Legiju i svoje Crvene beretke“.

-Sramotna je izjava ministra Lukača da drumsko razbojništvo pripadnika Specijalne jedinice MUP-a ne predstavlja ugrožavanje bezbjednosti građana RS-a, jer je velika tragedija izbjegnuta samo pukom srećom. Zar je moguće da je poruka ministra Lukača građanima: “Ne brinite, to su bili profesionalci, koji su hirurški precizno uzeli novac i niko nije bio ugrožen – pitaju iz PDP-a.

Također, postavljaju pitanje ministru Lukača kada će saopćiti ko je ubio Milana Vukelića, čovjeka koji je direktno ukazivao “na korupciju u vladajućim strukturama, a koji je brutalno ubijen ispred zgrade MUP-a RS i u neposrednoj blizini škole“.

-Zašto nikada nije rekao da je to prioritet u njegovom radu? Ili ni to nije bilo ugrožavanje bezbjednosti građana – navode iz PDP-a.

Podsjećaju Lukača da ima i tri nerazjašnjena ubistva u Banjoj Luci u posljednje vrijeme, a “da zaista radi svoj posao, umjesto što odrađuje partijske zadatke, ministar bi dosad dao odgovor roditeljima Nikole Đurovića ko je kriv za smrt njihovog sina“.

-Ovo su samo neki od najdrastičnijih slučajeva koji, očigledno, neće biti razjašnjeni dok je Lukač na čelu MUP-a RS – navodi se u saopćenju PDP-a.