Branislav Borenović

PDP želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u RS

banja_luka_borenovic

Borenović je ponovio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu RS

Partija demokratskog progresa (PDP) želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj (RS) te da se odgovorno odnosi prema svim izazovima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Kaže da će nastaviti da rade na ukrupnjavanju političke scene.

-Vrlo je važno da se objedinjuju partije istog političkog razmišljanja – rekao je Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a na kojoj su jednoglasno prihvatili sporazume o integrisanom političkom djelovanju sa Srpskom radikalnom strankom i Slobodnom Srpskom.

Najavio je da će ove političke partije zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će, kaže, svi biti jednaki pred zakonom.

Borenović je ponovio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu RS.

Glavni odbor PDP-a pozvao je pobjednike posljednjih izbora da formiraju izvršnu vlast na nivou bh. institucija.

Sabor PDP-a bit će održan 28. septembra na kojem će biti biran novi Glavni odbor, predsjednik stranke i usvojena ključna programska i statutarna dokumenta, kojim će biti i obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.