Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peti dan štrajka: Protest policije u Bihaću

BiH

policija strajk (1)

U Bihaću su održane mirne demonstracije pripadnika Ministartva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji su stupili u generalni štrajk prije pet dana, prenosi Anadolu Agency.

Policija zahtijeva isplatu najmanje tri topla obroka i 12 naknada za prevoz na posao, dok Vlada Kantona i Skupština Unsko-sanskog kantona tvrde kako nemaju budžetskih sredstava za isplate.

policija strajk (2)

Inače, danas zasjeda i Skupština USK koja treba da usvoji kratkoročno kreditno zaduženje od sedam miliona KM i dugoročno zaduženje od 16,5 miliona KM kako bi osigurali finansijsku likvidnost Kantona i smirili štrajkove.

Policiji na protestima u Bihaću pridružili su se i rukovodioci sindikata u srednjem i osnovnom obrazovanju USK, koji su također najavili da odmrzavaju svoj štrajk.

policija strajk (3)

Policajci su nakon protestnog okupljanja na gradskom trgu marširali na do zgrade Vlade i Skupštine USK, a potom su se vratili na centralni bihaćki trg.

“Policijski štrajk se nastavlja do ispunjenja svih zahtjeva”, kazao je Mahmut Alagić, predsjednik sindikata policije USK.