Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barbarić: Jedva čekam da počnem igrati pred navijačima Sarajeva (FOTO)

sarajevo pripreme (3)

Fudbaleri Sarajeva jutros su odradili lakši trening u Brežicama pokraj Čateža uoči kontrolne utakmice s Rijekom koju će večeras igrati u Kranju. Igrači bh. šampiona su istakli kako očekuju dobru utakmicu protiv Rijeke, koja će biti pravi test mogućnosti uoči utakmice s Lechom u drugom pretkolu Lige prvaka 14. jula, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Slovenije.

Trening pod vodstvom šefa stručnog štaba Dženan Uščuplića je prošao u dobroj atmosferi uprkos visokim temperatura u Sloveniji. Igračima Sarajeva se sinoć pridružio i Sani Emmanuel, nigerijski fudbaler koji je svojevremeno bio proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva do 17 godina. On je jutros trenirao s prvotimcima, a stručni štab će u narednim danima odlučiti hoće li ugovor s bivšim igračem Lazija, te Beitara iz Jerusalema biti potpisan.

Za svoje mjesto u timu se bori i novopridošli Tomislav Barbarić, bivši igrač Splita, koji ističe kako je odlično prihvaćen i da se osjeća dobro.

“Dečki su me odlično prihvatili i puno je lakše kada pričamo isti jezik. Osjećam se dobro, dobro se trenira i radi. FK Sarajevo ima odličnu ekipu i odlične pojedince. Nadam se da ćemo se još bolje uigrati i da ćemo protiv Lecha biti pravi”, rekao je Barbarić, koji je na Koševo stigao jer želi igrati utakmice Lige prvaka i osvajati trofeje.

Kazao je da je Lech odlična ekipa koja nije slučajno prvak Poljske, ali da će njegov tim tražiti šanse i napraviti sve da se dobro pripremi za utakmicu 14. jula na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“. Smatra da se u prvoj utakmica ekipa mora postaviti ofanzivnije i tražiti dobar rezultat. U pripremi za početak takmičarske sezone svakako pomaže dobra konkurencija na svim pozicijama, zaključio je.

“Primijetio sam da na svim pozicijama u Sarajevu vlada konkurencija i da na svakoj poziciji imaju dva ili više odličnih igrača i to je dobro za klub jer na treningu se dobro ide. Što se tiče mene, odlično se slažemo, ne postoje nikakvi problemi. Nadam se da ću biti u optimalnom stanju, a trener će odlučiti ko će igrati. Puno je utakmica i za klub je puno bolje da ima više igrača nego da je problem neko se povrijedi”, rekao je Barbarić.

Hrvatski stoper je naglasio kako jedva čeka da počne igrati, posebno domaće utakmice pred navijačima Sarajeva.

“Igrao sam za nekoliko hrvatskih klubova i nema navijača osim Hajduka i Rijeke. Sve ostalo je dosta loše i privukla me činjenica da u Sarajevu imaju odlične navijače, da se utakmice prate i to je jedna od stvari koja me veseli i iskreno jedva čekam da počnem igrati”, riječi su Barbarića.

Kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović također ističe dobru atmosferu u ekipi. Iako neće igrati prvu utakmicu, kaže da se priprema kao da će istrčati na teren.

Dodao je da imaju početne informacije o Lechu, da znaju neke njihove mane i da se priprema način na koji će igrati protiv prvaka Poljske.

Tatomirović je rekao da su novi članovi tima prihvaćeni dobro, jer, kako tvrdi, svi igrači žive kao jedna porodica.

Utakmica s Rijekom se večeras igra u Kranju od 18 sati. Tatomirović smatra da je u ovoj fazi priprema važan i rezultat, s obzirom da se bliži utakmica s Lechom, tj. izazovi u Ligi prvaka, prenosi Anadolu Agency.