Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrov posjetio Sveučilište u Mostaru

BiH

petrov ostojic

U sklopu dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov posjetio je u danas Sveučilište u Mostaru gdje se sastao s rektoricom prof. dr. Ljerkom Ostojić.

Zahvaljujući na potpori i posjeti visokog izaslanstva Hrvatskog sabora, rektorica Ostojić ocijenila kako je to još jedan znak trajne suradnje između Hrvatske i Sveučilišta u Mostaru.

Napomenula je kako su nastavni programi na Sveučilištu kompatibilni s hrvatskim, da veliki dio profesora, kao i 20 posto studenata, dolazi iz Hrvatske, te da hrvatska država daje finansijsku potporu mostarskom Sveučilištu.

– To je sve zalog naše trajne suradnje – kazala je Ostojić.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov kazao je kako je za njih mostarsko Sveučilište temelj održavanja kulturne tradicije, jezika i obrazovanja hrvatskog naroda u BiH.

– To je institucija koja je zasigurno održala hrvatski narod na ovim područjima i stoga su apsolutno sve hrvatske vlade, bez obzira na politički smjer, bile svih ovih godina partner mostarskom Sveučilište, a to će se i nastaviti – kazao je Petrov.

Dodao je kako mu je drago što se mostarsko Sveučilište razvija, te što će biti akreditirano, kao što je to primjer sa sveučilištima u Hrvatskoj.

– Vjerujemo kako ćemo time pomoći te biti kvalitetan partner i mostarskog Sveučilišta – zaključio je Petrov.

Visoko izaslanstvo državnoga sabora Republike Hrvatske, na čelu s Božom Petrovim. Danas će u Mostaru posjetiti Sveučilišnu kliničku bolnicu te Franjevački samostan, a sastat će se i s biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem.