Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropski pokret u BiH

Plakalo o “korona zakonu”: Bolje išta, nego ništa

plakalo (1)

Po njegovim riječima, bit će vremena za vođenje političkih rasprava

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo istakao je danas kako je sutrašnje zasjedanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH povodom razmatranja takozvanog “korona zakona” presudno za buduću stabilnost unutar Federacije BiH.

– Ovaj zakon ima svojih nedostataka, ali je svakako bolji nego nikakav zakon. Ima za cilj pružiti određenu podršku pogođenim subjektima zbog mjera koju su na snazi više od mjesec dana i koji su dovedeni u poziciju preispitivanja daljnjeg poslovanje svojih poslovnih subjekata – kazao je.

Po njegovim riječima, bit će vremena za vođenje političkih rasprava.

– Naravno da je mnogo manje sredstava namijenjeno nego u zemljama EU ili regiona, ali ukoliko uzmemo u obzir svu kompleksnost vezano za donošenje zakona i odluka, posebno rebalansa federalnog budžeta pod stanjem elementarne nesreće i uvedenim mjerama, trenutno ovaj zakon pruža bar određenu pomoć i sigurnost realnom sektoru i zato je važno ga i usvojiti i olakšati tako situaciju svima onima koji su pogođeni panedmijom COVID 19 – istakao je generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.