Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Plastična horizontalna signalizacija na parkinzima u općini Novi Grad

parkinzi (3) (1)

Za te radove iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je oko 250.000 konvertibilnih maraka, dok je za sanaciju oštećenja na parkinzima izdvojeno 160.000 KM

Završena je sanacija oštećenja na 58 parkinga na Dobrinji, Mojmilu, Saraj – Polju, Alipašinom Polju, Otoci i Čengić Vili, a trenutno se izvode radovi na obnovi horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i obnovi i modernizaciji rasvjete na parkanzima. Realizacijom ovih projekata osim što će se urediti zapušteni parkinzi koje niko ne održava, uvešće se i više reda u samo parkiranje vozila.

U toku je postavljanje plastične horizontalne signalizacije čiji je vijek trajanja pet godina, a radovi se izvode na parkinzima u naselju Dobrinja, gdje je u toku obilježavanje parking mjesta, iscrtavanje smjerova kretanja vozila, te postavljanje vertikalne signalizacije, kao i obilježavanje parking mjesta za osobe sa invaliditetom. Za te radove iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je oko 250.000 konvertibilnih maraka, dok je za sanaciju oštećenja na parkinzima izdvojeno 160.000 KM.


Uporedo sa ovim radovima radi se i postavljanje nove led rasvjete koja će u ovoj godini biti postavljena na 26 velikih parkinga, dok je u narednoj godini planirana zamjena rasvjete i na preostalim parkinzima.

Također, ove godine Općina je započela i projekat izgradnje novih parkinga u urbanim naseljima kako bi se osiguralo više mjesta za parkiranje u naseljima koja su projektovana i građena u vrijeme kada je u Sarajevu bilo znatno manje automobila.