Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hapšenja i pretresi

Po nalogu Tužilaštva BiH realizira se policijska akcija u predmetu “Bosnalijek”

sipa

Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage kaznenih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriminala

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, u više gradova u BiH, vrše lišenja slobode osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna kaznena djela u višemilionskom iznosu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage kaznenih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu.

U okviru predmeta Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, stoji u saopštenju.