Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj dženan memić

Ovo je pobjeda nad korumpiranim sistemom i pobjeda naše porodice

muriz-ifet-arijana (1)

Dalida Burzić nakon pet i po godina mora bti uhapšena. Ja se nemam čemu radovati jer sam izgubio sina. Pozivam građane da sami sebe počaste ovo je i njihova pobjeda, rekao je Muriz Memić

Vrhovni sud FBiH oslobodio je danas Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju “Dženan Memić”.

To je bio treći put da se razmatrala presuda Kantonalnog suda u Sarajevu. I u obje prethodne presude Seferovići su oslobođeni. Bili su optuženi za smrt Dženana Memića u ilidžanskoj Velikoj aleji u februaru 2016. godine.

Međutim, entitetski Vrhovni sud je obje presude poništio i naložio ponovno suđenje, prenosi Avaz.

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen te da je riječ o lažnoj optužnici.

Podsjećamo da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu koju je Sud BiH potvrdio protiv Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Alise Mutap Ramić, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizovani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana usljed kojih je preminuo.

Arijana Memić, sestra Dženana Memića, komentarišući presudu Vrhovnog suda Federacije, kojom su Seferovići oslobođeni krivice za smrt Dženana Memić, kazala je da je ovo pobjeda nad korumpiranim sistemom.

– Hvala Vam svima. Iza nas je bila armija ljudi koji su nas podržavali. Hvala našem advokatu Ifetu Feragetu. I njega su napadali ali ovaj čovjek je pet godina radio besplatno i bio je uz nas. Ovo je pobjeda nad korumpiranim sistemom i pobjeda naše porodice. Ovo je pravda za Dženana. Pozivam Vas da se večeras okupimo na Ilidži i proslavimo ovaj dan – rekla je Arijana Memić.

Muriz Memić je obraćajući se novinarima nakon presude Vrhovnog suda Federacije BiH rekao da su ovom presudom dobili građani Bosne i Hercegovine.

– Dalida Burzić nakon pet i po godina mora bti uhapšena. Ja se nemam čemu radovati jer sam izgubio sina. Pozivam građane da sami sebe počaste ovo je i njihova pobjeda. Ifet je pokazao šta je pamet i znanje, on se borio kao da je to njegov sin. Ovdje je poštenje na kraju pobijedilo. Od danas je saobraćajna nesreća završena priča i ne treba je više niko pominjati. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice – Muriz Memić.