Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjednicima općinskih takmičenja u Novom Gradu uručene nagrade

novi grad – ucenici – takmicenje1

U Centru za kulturu „Vila Hadžihalilovića“ na Dobrinji, u ponedjeljak, 5. juna, upriličena je dodjela novčanih nagrada i diploma najuspješnijim učenicima novogradskih osnovnih škola, pobjednicima općinskih takmičenja iz matematike, fizike, informatike i geografije.

Diplome i nagrade učenicima su uručili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, pomoćnik općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar i Ahmet Zećo, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu.

Prisutnim učenicima, nastavnicima, roditeljima i direktorima osnovnih škola obratio se načelnik Semir Efendić koji im je čestitao na ostvarenim rezultatima i poželio uspjeh u daljem školovanju.

Na ovogodišnjem takmičenju učenika devetog razreda osnovnih škola s područja Novog Grada iz matematike prvo mjesto osvojili su učenici OŠ „Skender Kulenović“ Ilma Erović i Iman Dedajić, zatim Arnela Ombaša i Ramina Kalabušić, učenice OŠ „Umihana Čuvidina“, Dalila Lokvančić, Hana Mahmutović i Elina Mursalimova iz škole „Fatima Gunić“, kao i Selma Jakić iz škole „Ćamil Sijarić“, te Irfan Kačapor iz škole „Mehmedalija Mak Dizdar“, Anes Ramić iz OŠ „Sokolje“ i Admir Ahmespahić iz OŠ „Meša Selimović“.

Drugo mjesto osvojili su Azra Alagić, učenica škole „Skender Kulenović“, Nejla Selimović iz škole „Mehmedalija Mak Dizdar“, Berin Karahodžić i Tarik Rahmanović iz škole „Osman Nakaš“, te Emir Agović iz Osnovne škole „Sokolje“.

Na treće mjesto plasirao se Mirza Hasović, učenik Osnovne škole „Osman Nakaš“.

Najbolji matematičari u kategoriji osmog razreda, sa maksimalnim brojem osvojenih bodova su Sibel Hadžimušović iz škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ i Ajdin Hajdarević iz škole „Skender Kulenović“.

Drugo mjesto osvojila je Imana Alibašić, učenici škole „Aleksa Šantić“, dok je treće mjesto pripalo Mirzi Podrugu, učeniku škole „Skender Kulenović“.

Najbolje znanje iz matematike među učenicima sedmog razreda pokazale su učenice Osnovne škole „Osman Nakaš“ Asja Rahmanović i Ena Pavlinović, te Šejla Bujak, učenica škole „Aleksa Šantić“.

Drugo mjesto je osvojio Emin Ligata iz Osnovne škole „Fatima Gunić“, dok su trećeplasirani Ema Kurtović i Tajra Čavčić, učenice škole „Skender Kulenović“, zatim Jasenko Brakić iz škole „Osman Nuri Hadžić“, Tarik Ćatić iz škole „Umihana Čuvidina“ i Salih Letić iz škole „Avdo Smailović“.

Od učenika devetog razreda na takmičenju iz fizike, nagrade su dobili Mirza Hasović iz Osnovne škole “Osman Nakaš”za osvojeno prvo mjesto, za osvojeno drugo mjesto Adi Dudojević, učenik OŠ “Behaudin Selmanović”, dok je za treće mjesto nagradu dobila Azra Alagić, učenica OŠ“ Skender Kulenović”.

Od učenika osmih razreda najveći broj bodova osvojila je Lejla Zorlak, učenica OŠ “Umihana Čuvidina”, drugoplasirana je bila Sibel Hadžimušović, učenica OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”, a treće mjesto je pripalo Nejri Redžović, učenici OŠ “Skender Kulenović”.

Najbolje znanje iz informatike pokazali su učenici Osnovne škole „Skender Kulenović“ Mirza Podrug, Faris Čišija i Enver Žerić. Drugo mjesto osvojili su Adnan Dervišević, Elida Đulić i Lejla Nezović, učenici škole „Aleksa Šantić, dok je treće mjesto osvojila Amina Srna, Ajdin Baručija i Denis Kukuljac, učenici škole „Umihana Čuvidina“.

Učenik Osnovne škole “Fatima Gunić”, Fuad Vojniković pokazao je najbolje znanje iz geografije, dok su drugo mjesto zauzeli Elmedina Krupalija iz OŠ “Aleksa Šantić” i Feđa Omerbegović iz OŠ “Ćamil Sijarić”. Treće mjesto osvojili su Amila Vehabović i Adi Dudojević, učenici OŠ “Behaudin Selmanović”.

Uspješnim učenicima uručene su novčane nagrade u iznosu od po 100 KM za prvoplasirane, 70 KM za drugoplasirene i 50 KM za osvojeno treće mjesto.