predsjedavajući predsjedništva bih

“Pobjegao negdje”: Nakon vojne vježbe na Manjači oglasio se i Dodik

Dodikovo skrivanje je za mene ključni utisak i najvažnija slika vezana za ovu vježbu, rekao je Šarović

Dok dva člana Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, na Manjači postrojavaju vojsku na vježbi NATO, Milorad Dodik je negdje pobjegao, a od 30.000 ljudi koje je obećao izvesti u slučaju ovakve vježbe, nema ni traga, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je rekao da je sada potpuno jasno da je “Dodik predao Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku NATO”.

– Dodikovo skrivanje je za mene ključni utisak i najvažnija slika vezana za ovu vježbu. On nas vodi nezaustavljivo ka NATO i to je sada jasno cjelokupnoj javnosti u BiH, a posebno u RS. Pokazalo se da je Dodik godinama obmanjivao javnost i da je bilo netačno sve što je govorio – naveo je Šarović, prenosi SrpskaInfo.

– Rekao bih da je Dodik dao prećutnu saglasnost da NATO snage dođu na Manjaču. Pored toga, očigledno je i da to nije nikakva virtuelna vojna vježba kako je on to najavljivao, jer su dva člana Predsjedništva BiH prisustvovala i dala pečat tom događaju, dok je Dodik, kao predsjedavajući, pobjegao – istakao je predsjednik SDS, komentarišući juče održanu vježbu IS BiH i američkih vojnika nadomak Banjaluke.

– Očigledno da su neki iz Sarajeva pokušali da od toga naprave veliku pompu – rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Cijenim da je bilo nepotrebno, ali njihov je problem. Njihova zajedljivost, njihov pokušaj da nešto uslovljavaju. Apsolutno, ako nije bio svaki član Predsjedništva, nije trebao niko da bude. U svakom slučaju mi ćemo o tome razmisliti – rekao je Dodik za RTSR.