hrvatska

Djevojčica preko mobilne igrice tražila “blago” i izgubila se, našli je HGSS-ovci

hgss gospic (1)

Djevojčica je u potrazi za ‘blagom’ došla na teren bez signala, a potom je i izgubila mobitel. HGSS-ovci su je našli neozlijeđenu u večernjim satima

U petak u poslijepodnevnim satima gospićki HGSS zaprimo je poziv s područja Pazarišta kod Gospića koja je prijavila nestanak djevojčice. Djevojčica se igrajući igru preko mobilne aplikacije u jutarnjim satima udaljila od mjesta boravišta jer je cilj igre pronaći “skriveno blago” na određenim lokacijama.

Kako je tražila ‘blago’ došla je i na teren gdje nije bilo signala za mobitel, a potom je i izgubila mobitel.

– Zbog nemogućnosti lociranja djevojčice putem mobilnog uređaja i ne posjedovanja informacija o pravcu odlaska djevojčice potraga je bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju. 14 HGSS-ovaca s pet vozila odmah je izašlo na teren kako bi pokrili moguće pravce kretanja i u što kraćem vremenu pretražili šire područje. Na svu sreću u večernjim satima pronašli smo djevojčicu nekoliko kilometara od kuće neozlijeđenu. Iako je djevojčica putem aplikacije igrala rekreacijsku igru koja podrazumijeva aktivnost na otvorenom što podržavamo da djeca čim više borave na otvorenom i u prirodi, vidimo da se i u ovakvim aktivnostima kriju opasnosti – kažu iz HGSS-a.