Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sadnja 547 novih stabala i 5.906 sadnica ukrasnog grmlja u KS-u

kjkp park33

Novih, 547 mladih stabala i čak 5.906 sadnica ukrasnog grmlja ovih dana radnici preduzeća “Park” zasadit će na javne zelene površine u osam općina u Kantonu Sarajevo.

Sadnja novog zelenila kojim će biti obogaćene zelene površine rezultat je projekta “Hortikulturno unapređenje zelenih površina u KS” koji zajednički realiziraju preduzeće “Park” i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Preduzeće “Park”, na ovogodišnji javni poziv Fonda, prijavilo se vlastitim projektom hortikulturnog unapređenja, pa je na osnovu odobrenih zajedničkih finansijskih sredstava, prošle sedmice i započelo sadnju drveća i grmlja.

Svih 547 mladih stabala, kao i sadnice ukrasnog grmlja su pripremljeni za sadnju, kao i radna snaga i mehanizacija preduzeća “Park”, a ukoliko vremenske prilike narednih dana to dozvole, sadnja će biti završena u prvoj polovini novembra.

Projekt “Hortikulturnog unapređenja zelenih površina u KS” realizira se uz finansijsko ulaganja Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 120.000 KM i preduzeća “Park” u iznosu od 79.989 KM, saopćeno je iz KJKP “Park”.