Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sjednica PSBiH, na dnevnom redu Zakon o akcizama

predstavnicki-dom-psbih1111

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i set zakona o akcizima koji je prethodnih dana bio tema rasprava političara u BiH počela je u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao peta tačka dnevnog reda današnje sjednice kojoj prisustvuje 28 zastupnika nalazi se zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga izmjena i dopuna Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku.

Pred zastupnicima je danas i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga izmjena Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga izmjena i dopuna Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, također po hitnom postupku.

Na dnevnom redu današnje sjednice nalazi se i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе, po hitnom postupku, kao i izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2016.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratifikaciju protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživaju između Bosne i Hercegovine, s jedne strane, i Evropskih zajednica i njihovih država članica, s druge strane, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Evropskoj uniji također se nalazi pred zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.