Počele ljetne gužve: Na Doljanima kolone vozila

doljani

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba navode da su na graničnom prijelazu Doljani zabilježene su duge kolone vozila, pa se na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka do sat vremena, javlja Anadolu Agency (AA).

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Bijača, Crveni Grm i Gabela Polje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na sjeveru BiH najveće gužve zabilježene su na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška gdje se trenutno na ulazu u BiH čeka do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Inače, povoljni uvjeti za vožnju karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Danas-vruce-poslijepodne-moguci-pljuskovi/376036