BiH

Uz pomoć policije

Počelo izmještanje migranata iz Tuzle, bit će prebačeni u Blažuj kod Sarajeva

11/03/2020

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, proces premještaja migranata započeo je u ranim jutarnjim satima

Na autobusku stanicu u Tuzli jutros je stiglo oko 20 autobusa  kojima će više stotina migranata uz pratnju policije biti premješteno u prihvatni centar Blažuj kod Sarajeva, javlja Fena.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, proces premještaja migranata započeo je u ranim jutarnjim satima. Svim aktivnostima rukovodi Služba za poslove sa strancima te Ministarstvo sigurnosti BiH.

– Služba za poslove sa strancima jutros je započela koodinirati aktivnosti, iz zakonom propisane nadležnosti, u vezi izmještaja migranata na uslovniju lokaciju. Asistenciju u tom procesu pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK – kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Prije nekoliko dana ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zatražio je i od gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića da se problem s migrantskom krizom u Tuzli hitno riješi.

Komentari

Autor: Foto: AA

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.