Sarajevo

Počelo ukrašavanje ulica povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

230228_1_mart_15039

Ukrašene su ulice Maršala Tita, gdje su iznad pješačke i kolovozne zone postavljene sajle na kojima su nanizane zastave Bosne i Hercegovine. Zastave su postavljene na potezu od Vječne vatre sve do Velikog parka i Trga djece Sarajeva

 Radnici preduzeća Park od jučer su počeli u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

– Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, ekipe preduzeća Park jučer su na sarajevske ulice postavile svečarski dekor kako to i dolikuje kada se proslavlja državni praznik. Sve veće i frekventnije ulice u Sarajevu ukrašene su državnim zastavama – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Ukrašene su ulice Maršala Tita, gdje su iznad pješačke i kolovozne zone postavljene sajle na kojima su nanizane zastave Bosne i Hercegovine. Zastave su postavljene na potezu od Vječne vatre sve do Velikog parka i Trga djece Sarajeva.

– Zastave BiH krase i glavnu saobrajnicu počev od ulice Maršala Tita pa glavnom saobraćajnicom sve pram prema Nedžarićima. Na postoljima na stubovima javne rasvjete postavljene su zastave BiH sve od općine Centra, kroz Novo Sarajevo kroz Novi Grad, konkretno do naselja Stup. Na isti način ukrašena je i dionica u suprotnom smjeru, prema gradu, te od Skenderije Obalom Kulina bana sve do Vijećnice – kazala je Hamza.

Svečarski dekor povodom Dana nezavisnosti BiH jutros će biti postavljen i u ulici Ferhadija, iznad pješačke zone.

Ekipa preduzeća Park zastavama BiH i Općine ukrasila je i najprometniji ulice u Vogošći. Zastave su kao i u gradskim općinama postavljene u postolja na stubovima javne rasvjete i to u ulicama Jošanička, Omladinska, Igmanska, Akifa ef. Biserovića, te u drugim ulicama. Za uređenje vogošćanskih ulica preduzeće Park angažirala je Općina Vogošća.

Dekor od državnih zastava na sarajevskim ulicama ostat će tokom cijele sedmice odnosno u danima prije i neposredno poslije proslavljanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.