Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Počeo protest predstavnika opozicionih partija u Banjoj Luci ispred RTRS-a

opozicija rs – protesti – rtvbn

Skupu prisustvuje više stotina ljudi, a ono što su organizatori ranije kazali je da žele ukazati na marginalizirano izvještavanje o opoziciji na entitetskom javnom servisu RTRS

Predstavnici opozicionih partija iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska organizirali su večeras treći protest u Banjoj Luci, ovaj put ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), uz poruku da protesti neće stati.

Skupu prisustvuje više stotina ljudi, a ono što su organizatori ranije kazali je da žele ukazati na marginalizirano izvještavanje o opoziciji na entitetskom javnom servisu RTRS.

Kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a i potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju hiljadu razloga za proteste, te da je “sve kulminiralo izbornom krađom”, za šta su podnijeli mnogobrojne krivične prijave i žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Poručila je da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima jer to kuća svih građana.

CIK je ranije, nakon ponovnog prebrojavanja glasova u Glavnom centru za brojanje, objavio da je pobjednik na ovogodišnjim općim izborima, održanim 2. oktobra, za predsjednika RS-a pobijedio Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).