Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centrala SDP-a

Počeo sastanak “osmorke” i HDZ-a, Bevanda imao nesreću: “Uplašio sam se, ljudsko sam biće”

auto1-1668593219

Riječ je o iscrpnom dokumentu s desetinama vrlo konkretnih mjera, principa, ciljeva i smjernica

Kako javlja FTV, sastanakje kasnio zbog saobraćajne nesreće koja se desila ispred zgrade SDP-a u Sarajevu.

Naime, došlo je do sudara automobila u kojem se nalazio Vjekoslav Bevanda. Bevanda je rekao kako nije povrijeđen, ali kaže da se jeste uplašio.

“Ljudsko sam biće”, dodao je Bevanda.

Foto: FTV

Sastanak na kojem će osam političkih stranaka ponuditi njihov usuglašeni dokument o programskim načelima Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH u međuvremenu je počeo u centrali SDP-a.

Kolokvijalno nazvane osmorka, stranke članice ove grupacije su ranije potpisale sporazum o formiranju većina na svim nivoima vlasti te su na jučerašnjem sastanku usuglasile tekst programskih načela kao temelj koalicijskog sporazuma, a nakon toga saopćile da će sporazum ponuditi i drugim strankama, potencijalnim koalicionim partnerima, prvenstveno HDZ-u.

Riječ je o iscrpnom dokumentu s desetinama vrlo konkretnih mjera, principa, ciljeva i smjernica. Rezultat je rada niza ekspertnih timova političkih subjekata, a tiče se hitnog pristupanja Evropskoj uniji i NATO savezu te socio-ekonomskih mjera, kao i uvođenja mjera za funkcioniranja pravne države, rečeno je između ostalog nakon jučerašnjeg sastanka osmorke.

Foto: Fena

Grupaciju stranaka osmorke čine: Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Narod i Pravda, Bosanskohercegovačka inicijativa – Fuad Kasumović, Za nove generacije, Pokret demokratske akcije, Stranka za Bosnu i Hercegovinu te Narodni evropski savez.