Prognoza vremena u BiH

Početkom sedmice padavine, od srijede razvedravanje

sarajevo_grad_djevojke_10106

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, a dnevne temperature iznosit će od 17 do 24 stepena

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme vedro, a temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Sokocu minus pet, Bjelašnici minus tri, Banjoj Luci, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli dva, Sarajevu i Širokom Brijegu četiri, Gradačcu devet, Neumu 13, a Mostaru 14 stepeni, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature iznosit će od 17 do 24 stepena. U Sarajevu vrijeme će biti sunčano, a dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake što će u Bosni usloviti kišu u nižim područjima, a u višim snijeg. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od devet do 14, a dnevne od 17 do 23 stepeni, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Posavini i Krajini, a u večernjim satima u ostatku zemje. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa kišom, a iznad 800 metara sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Poslije podne ili krajem dana padavine slabe i prestaju. Jutarnje temperature od minus jedan do pet, na jugu od sedam do 11, a dnevne od četiri do 10, u Hercegovini, Posavini i Krajini od devet do 15 stepeni.

U srijedu u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini vrijeme će biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus četiri do dva, na jugu od tri do devet, a dnevne od šest do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od četiri do devet, a dnevne od šest do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni.