BiH

Vozači, oprez

Počinje drugo polugodište u RS-u, policija izdala upozorenje

21/01/2019

MUP RS-a pozvalo je vozače da danas budu posebno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i vrtića jer počinje drugo polugodište

U Republici Srpskoj danas počinje drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama.

Entiteska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić posjetiće danas područna odjeljenja osnovnih škola “Milan Rakić” Banjaluka i “Miloš Dujić” Čelinac.

Trivić je izjavila ranije da je u RS-u sve spremno za početak drugog polugodišta

MUP RS-a pozvalo je vozače da danas budu posebno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i vrtića jer počinje drugo polugodište.

Iz Odjeljenja entitetskog MUP-a za odnose sa javnošću saopšteno je da posebnu pažnju treba voditi pri zaustavljanju i parkiranju vozila u zonama škola i vrtića, jer parkiranje na mjestima koja za to nisu predviđena može onemogućiti kretanje pješaka i natjerati ih da se kreću po kolovozu.

“Savjetujemo i roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju o saobraćajnim pravilima. Roditelji treba da upozore djecu da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedno iza drugog, pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema vozila”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su apelovali da vozači brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima, koji će biti otežani zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika za sljedeću sedmicu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.