sarajevo

Počinje dvodnevna sjednica VSTV-a, jedna od tema Izvještaj o radu Predsjedništva VSTV-a

vstv sjednica birn bih (1)

Članovi će raspravljati i o Prijedlogu programa rada VSTV za 2022. godinu, Informaciji o rezultatima postignutim u okviru rada Radne grupe za unapređenje izvršnog postupka i reviziju zakona o izvršnom postupku te o Prijedlogu novog Pravilnika o orijentacionim mjerilima za rad tužilaca u tužilaštvima u BiH

Izvještaj o radu Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine za period februar-decembar 2021. godine bit će razmatran na dvodnevnoj sjednici tog tijela koja počinje danas.

Članovi će raspravljati i o Prijedlogu programa rada VSTV za 2022. godinu, Informaciji o rezultatima postignutim u okviru rada Radne grupe za unapređenje izvršnog postupka i reviziju zakona o izvršnom postupku te o Prijedlogu novog Pravilnika o orijentacionim mjerilima za rad tužilaca u tužilaštvima u BiH.

Na dnevnom redu je i usvajanje Godišnjeg izvještaja o provedbi planova integriteta u pravosudnim institucijama u BiH u 2020. godini, zatim Liste rizika i faktora rizika za narušavanje integriteta u pravosudnim institucijama u BiH te usvajanje Plana čuvanja tajnih podataka i Instrukcije o načinu postupanja sa tajnim podacima u vanrednim situacijama.