Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova aplikacija

Počinje prijava za vakcinaciju građana KS koji nemaju zdravstveno osiguranje

vakcinisanje

Proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uspostavio je, u saradnji sa ugovornim implementatorom integralnog informacionog sistema firmom MedIT, novu aplikaciju namijenjenu stanovnicima Kantona Sarajevo koji nisu osiguranici tog zavoda a žele se vakcinisati.

– Nova aplikacija dostupna je na linku. Putem te aplikacije stanovnici sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo, koji nisu osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, mogu se registrovati za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo – navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, kao i kod prethodne aplikacije, proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka.

– Stanovnik Kantona Sarajevo, koji nije osiguranik Zavoda, popunit će i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik dobit će potvrdu registracije. Tačnost podataka o prebivalištu bit će provjerena prije upisa u konačni registar – navodi se.

Iz Zavoda naglašavaju da je ta aplikacija (kao i prethodna) namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo, da je proces registracije za sve stanovnike Kantona Sarajevo dobrovoljan (a ne obligatoran) i da se tako iskazuje vlastita zainteresovanost za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

– Obzirom da je registracija zainteresovanih pacijenata kontinuiran proces, svi osiguranici i svi građani Kantona Sarajevo će zasigurno imati dovoljno vremena da iskažu interes za vakcinaciju – navodi se.

Ponavljaju da ‘zasigurno nijedan stanovnik Kantona Sarajevo neće ostati uskraćen za mogućnost da iskaže interes da bude vakcinisan’.

– Redoslijed vakcinacije vršit će se prema epidemiološkim prioritetima koje utvrđuje Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a ne prema redoslijedu prijave putem aplikacije – ističu.

Kako navode u saopćenju za javnost, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kontinuirano će pružati podršku tom procesu i blagovremeno obavještavati javnost o procesu vakcinacije.