BiH

Nova aplikacija

Počinje prijava za vakcinaciju građana KS koji nemaju zdravstveno osiguranje

06/04/2021

Proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uspostavio je, u saradnji sa ugovornim implementatorom integralnog informacionog sistema firmom MedIT, novu aplikaciju namijenjenu stanovnicima Kantona Sarajevo koji nisu osiguranici tog zavoda a žele se vakcinisati.

– Nova aplikacija dostupna je na linku. Putem te aplikacije stanovnici sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo, koji nisu osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, mogu se registrovati za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo – navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, kao i kod prethodne aplikacije, proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka.

– Stanovnik Kantona Sarajevo, koji nije osiguranik Zavoda, popunit će i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik dobit će potvrdu registracije. Tačnost podataka o prebivalištu bit će provjerena prije upisa u konačni registar – navodi se.

Iz Zavoda naglašavaju da je ta aplikacija (kao i prethodna) namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo, da je proces registracije za sve stanovnike Kantona Sarajevo dobrovoljan (a ne obligatoran) i da se tako iskazuje vlastita zainteresovanost za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

– Obzirom da je registracija zainteresovanih pacijenata kontinuiran proces, svi osiguranici i svi građani Kantona Sarajevo će zasigurno imati dovoljno vremena da iskažu interes za vakcinaciju – navodi se.

Ponavljaju da ‘zasigurno nijedan stanovnik Kantona Sarajevo neće ostati uskraćen za mogućnost da iskaže interes da bude vakcinisan’.

– Redoslijed vakcinacije vršit će se prema epidemiološkim prioritetima koje utvrđuje Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a ne prema redoslijedu prijave putem aplikacije – ističu.

Kako navode u saopćenju za javnost, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kontinuirano će pružati podršku tom procesu i blagovremeno obavještavati javnost o procesu vakcinacije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.