BiH

u zadnja 24 sata

Podaci s KCUS-a i Opće bolnice: Veliki priliv pacijenata, umrlo osam osoba

11/03/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

U posebnom respiratornom centru je smješteno 45 bolesnika, dok su u izolatoriju Podhrastovi 102 bolesnika, a devet ih je u intenzivnoj njezi

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u toku noći testirano je 306 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

Kako je potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove, u Kantonu Sarajevo je 120 novih pozitivnih slučajeva.

U KCUS-u je smješteno 346 Covid-bolesnika, a 54 su izuzetno teška bolesnika u intenzivnim njegama. Preminulo je osam pacijenata. U posebnom respiratornom centru je smješteno 45 bolesnika, dok su u izolatoriju Podhrastovi 102 bolesnika, a devet ih je u intenzivnoj njezi.

Na koronavirus pozitivno je 80 uposlenika KCUS-a, a 44 ih je u izolaciji. Ukupno, 358 uposlenika KCUS-a je na bolovanju.

I proteklog dana u Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo bilježi se veliki priliv teških pacijenata zaraženih infekcijom koronavirusa.

U protekla 24 sata na bolničko liječenje je primljeno 15 pacijenata, a pet je otpušteno kući. U Covid odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 131 pacijent

U Covid odjelima Opće bolnice na hospitalizaciji je 131 pacijent, što je najveći broj od početka pandemije Covid-19 . Trenutno je deset pacijenata na intenzivnoj njezi, a osam na poluintenzivnoj. Jedan pacijent je na respiratoru, a četiri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.