Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj Zenicatrans

Podignuta optužnica protiv Fuada Kasumovića i još deset osoba

fuad kasumović – pixsell
30.10.2019., Zenica, Bosna i Hercegovina - Europska odbojkaska federacije (CEV) dodijelila je Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj zajednicku organizaciju Europskog odbojkaskog prvenstva za juniorke (U19) u ljeto 2020. godine. Delegacije Hrvatskog odbojkaskog saveza, saveza BiH i Grada Zenice odrzale su konferenciju za medije kako bi najavili ovo prventsvo. Grad domacin u Hrvatskoj je Osijek. Fuad Kasumovic, gradonacelnik Zenice Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Optužnica je, kako su naveli iz KTZDK, danas upućena sudiji Kantonalnog suda Zenica na potvrđivanje

Istraga u predmetu, javnosti poznatom kao ”Zenicatrans”, okončana je podizanjem optužnice protiv osumnjičenih – Fuada Kasumovića, Vahdeta Drine, Besima Husakovića, Zlatka Osmanovića, Almire Baručija-Kapidžić, Asmira Mašića, Edina Mehića, Mesuda Ormanovića, Amela Krivdića, Abdulaha Kratine i Amele Đozo.

Optužnica u ovom predmetu danas je upućena sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica na potvrđivanje.

Podignutom optužnicom osumnjičeni se terete da su počinili više krivičnih djela i to – udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja, krivotvorenje službene isprave i nesavjestan rad u službi.

Ukoliko, i nakon što optužnica bude potvrđena od sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica, Tužiteljstvo će javnosti učiniti dostupnim i činjenični opis djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret, saopćeno je iz Tužiteljstva ZDK.