Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica protiv Jasmina Ramića zbog pokušaja podmićivanja

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jasmina Ramića, rođenog 08.jula 1989. godine u Doboju, nastanjenog u Tešnju, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice, on se tereti da je 05.aprila 2015. godine, u mjestu Draksenić, općina Kozarska Dubica, na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, upravljajući teretnim motornim vozilom u kojem se nalazila utovarena polovna tehnička roba iz inostranstva, za koju nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, niti je posjedovao dokaz o plaćenim carinskim obavezama, prilikom kontrole ovlaštenih službenih lica Granične policije BiH ponudio dvojici policajaca nezakoniti dar u vidu novčanice u apoenu od 100 eura, što su navedeni odbili i navedenu novčanicu oduzeli, te cijeli slučaj prijavili nadležnim organima.

Optuženi se tereti da je službenim licima u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar ili neku drugu korist da u okviru svojih ovlaštenja izvrše što ne bi smjeli izvršiti, čime je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.