Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podržan Prijedog zakona o izmjenama Zakona o bezbjednosti saobraćaja

Dom narodaPSBiH
Arhiva

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na sjednici, sa dva usvojena amendmana, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je k znanju primila izvještaje o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija PSBiH:

– Izvještaj s godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a, Minsk, od 5. do 9. jula 2017.,

– Izvještaj sa jesenjeg zasjedanja 137. skupštine Interparlamentarne unije, Sankt Peterburg, Rusija, od 14. do 18. oktobra 2017. godine.

K znanju je primljena Informacija o održanoj prezentaciji direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača pod nazivom “Trenutno stanje ispunjavanja obaveza BiH iz Ugovora o Energetskoj zajednici”, od 26. oktobra 2017. godine. Komisija je usvojila zaključak da ovu Informaciju uputi Kolegijumu Doma naroda s prijedlogom da se uvrsti u dnevni red jedne od narednih sjednica Doma.

Na prijedlog delegata Marija Karamatića, Komisija je usvojila zaključak kojim se od Vijeća ministara BiH traži da dostavi informaciju o provođenju adekvatne kontrole nad finansijskim sredstvima koje Vanjskotrgovinska komora BiH ostvaruje vršenjem javnih ovlaštenja, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.