Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milorad Dodik u Banjoj Luci pripremio “spektakl” za Valentinu Matvijenko

BiH

Бањалука – Чубриловић – Матвијенко

U Banjoj Luci počeo je sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika i predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko.

Dodik je Matvijenkovu prethodno dočekao ispred Palate Republike, gdje je postrojena počasna jedinica policije, a policijski orkestar intonirao himnu Rusije i RS-a.

Rusku delegaciju su dočekali ministari u Vladi RS, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, te gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Foto: Srpskainfo

Nakon sastanka Dodika i Matvijenkove, počeće i sastanak delegacija Republike Srpske i Savjeta Federacije.

Nakon sastanka Dodika i Matvijenkove protokolom je za 12.45 sati planirana konferencija za novinare, poslije koje će 13.10 sati biti položeni vijenci na spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

Foto: Srpskainfo

Sastanak Matvijenkove sa rukovodstvom Narodne skupštine Srpske planiran je za 13.25 sati, a potom će u 14.00 satibiti održana svečana sjednica parlamenta RS-a na kojoj će se narodnim poslanicima i gostima obratiti Matvijenkova, a u ime Republike Srpske – predsjednik Dodik.

Foto: Srna

Na svečanu sjednicu Narodne skupštine pozvani su kao gosti svi poslanici i delegati iz Republike Srpske u oba doma Parlamenta BiH, lideri parlamentarnih političkih partija koje imaju sjedište u Republici Srpskoj i ostale visoke zvanice.

Foto: Srpskainfo

U 16.15 sati planiran je kulturni program u Banskom dvoru, kojem će prisustvovati i Dodik i Matvijenkova.

Potom će delegaciji iz Rusije biti priređen ručak čiji domaćin će biti Čubrilović, koji će u 17.30 sati goste ispratiti sa banjalučkog Aerodroma.