Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte kako je izgledalo sprovođenje nakon akcije deblokade petlje kod Tuzle

Screenshot_sicki brod

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tokom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki brod, izjavio je za Fenu portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

– Jutros u 06.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a, provela je kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod, koja je držana u blokadi od 28. februara, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od policije upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koje su bile u vidno alkoholisanom stanju i koje su pružala otpor policijskim službenicima. Tom prilikom dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć i prevezeni su u UKC Tuzla – izjavio je Šarić.

Po riječima portparola MUP-a TK, tokom policijske akcije na deblokadi saobraćajnica, osam osoba privedeno je u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK radi kriminalističke obrade.

https://www.youtube.com/watch?v=SbUekbiAMoA&feature=youtu.be

Dva demobilisana borca lakše su povrijeđena prilikom jutrošnje akcije Jedinice za podršku MUP-a TK na petlji Šićki brod.

U prijemnu ambulantu Univerzitetkog kliničkog centra Tuzla, kako saznaje Fena, dovezene su osobe inicijala I.A. i P.M. Njima je ukazana ljekarska pomoć i otpušteni su kućama.

Jedna je osoba, prema izjavi policijskog komesara Dževada Kormana, dovezena u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, ali dežurno medicinsko osoblje nema ovlaštenje da daje bilo kakve informacije, dok je portparol Doma zdravlja nedostupan.

Za danas je bila najavljena konferencija za novinare Vlade TK na kojoj su se javnosti trebali obratiti premijer Jakub Suljkanović, ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić i ministar za boračka pitanja Enes Gegić. Međutim, javljeno je da konferencije za novinare neće biti održana, s obrazloženjem da u MUP-u TK još vrše obradu određenih podataka.