Pogledajte sve ljepote Konjica u sedam minuta

konjic11

Općina Konjic je tokom 2015. godine pristupila izradi promotivnog videa 360 urađenom po svim standardima najmodernije tehnologije koja se koristi u izradi virtuelnih video materijala. Izradom ovog videa 360 Općina Konjic je postala lider u korištenju najmodernijih video tehnologija koje uz pomoć kojih će u narednom periodu svim posjetiocima moći prezentirati prirodne ljepote ovog kraja.

“Pokušali smo u nešto više od sedam minuta koliko i traje video prezentirati Konjic onima koji nas nikada nisu posjetili. Video obuhvata auto turu, vožnju do Ćuprije, jasno prikazuje stari dio grada koji je i najinteresantniji turistima, kulturne i historijske spomenike, popularni rafting te prirodne ljepote Boračkog jezera i planine Prenj. Ponosno ćemo predstaviti ovaj video kako našem domaćem stanovništvu tako i turistima koji nas svakodnevno posjećuju. Nadamo se da će ovo biti korak ka većem broju turista te boljoj ponudi u našem gradu”, istakao je Emir Bubalo, načelnik Općine Konjic.

Najnovije video tehnologije na najbolji način prezentiraju kulturne i historijske vrijednosti velikom broju ljudi, što do sada nije bilo dostupno široj javnosti i na jednom mjestu.

Video tour 3600 Općine Konjic možete pogledati na web stranici www.konjic.ba.

“Agencija Innovattivo je po pozivu iz Općine Konjic pristupila kreiranju i produkciji videa 3600 koji traje 7 minuta i 45 sekundi. Nije bilo lako sklopiti sve prirodne ljepote i turističku ponudu Konjica u nešto više od sedam minuta. Međutim kada znate da doprinosite turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine te znate da promovirate svoju zemlju na najbolji mogući način sve postane mnogo lakše, tim više što koristimo najmoderniju tehnologiju, koja gledaoca virtualno dovodi na mjesto snimanja i daje mu osjećaj realnog prostora u kojem se može naći”, naglasio je Mario Gerussi, vlasnik agencije Innovattivo.

Nove tehnologije su mandatorne kada se govori o praćenju tržišnih trednova. A suština ovog projekta ogleda se upravo u ciljanoj, osmišljenoj upotrebi najnovijih video i web tehnologija za prezentaciju kulturno-historijskih vrijednosti Općine Konjic i Bosne i Hercegovine.