Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jaka kiša izazvala poplave na sarajevskim ulicama i probleme u saobraćaju

sarajevo-nevrijeme3

Jaka kiša koja je počela padati u jutarnjim satima izazvala je poplave na sarajevskim ulicama i probleme u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Snažne bujice na ulicama izazvale su probleme vozačima što je uzrokovalo gužve na većini cesta u Sarajevu. Kiša je otežala kretanje i pješacima.

Na nekoliko lokacija u gradu, poplavljeni su parkinzi i saobraćajnice.

“Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

sarajevo-nevrijeme111111

U 8 sati, najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici 8 stepeni Celzijusa, dok je najviša u Neumu 21 stepen. U Sarajevu i Banja Luci je izmjereno 16 stepeni Celzijusa.

Iz BIHAMK-a navode da se saobraćaj ovoga jutra na većini puteva u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

“Vozače molimo da drže odstojanje između vozila i da vožnju prilagode uslovima na putu”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

nevrijeme-sarajevo

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena na M-18 Semizovac-Srednje, svakog dana u vremenu od 06 do 20 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

“Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajamo putne pravce:Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Doboj-Gračanica, Brod na Drini -GP Hum i Čapljina-Stolac. Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja po pretežno mokrom kolovozu”, navedeno je iz BIHAMK-a.

sarajevo-nevrijeme2

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.