Globus

Brat Stefana Ilića otkrio zašto je izmislio otmicu

17/06/2015

Nakon što je dječak Stefan Ilić pronađen mrtav u rijeci, njegov mlađi brat Uroš priznao je da je izmislio otmicu.

Rekao je da im je jedno janje pobjeglo iz stada i da je krenulo ka Karašu i upalo u vodu. Stefan se uplašio da se janje ne udavi, pa da ih otac i gazda ne grde. Sa obale je pokušao da ga izvuče, ali se onda okliznuo, jer je priobalje strmo. Nekako je uspeo da izvuče janje, ali sebe nije..

Ovako je za Novosti, kroz suze, majka utopljenog Stefana, Gordana Ilić prepričala verziju tragedije u kojoj je nastradao njen dvanaestogodišnji sin Stefan.

roditelji uros

– Uroš je, kaže, pokušao da mu pomogne. Pružio mu je neki štap, ali nije imao dovoljno snage da ga izvuče. Pustio je štap, kada je vidio da i on može da upadne u vodu.

Prema posljednjoj verziji Uroševe priče, kada je krenuo kući sa mjesta nesreće, zaista je vidio taj automobil i te ljude, koji su došli da pecaju.

– Tada je došao na ideju da izmisli priču o otmici. Kaže da se plašio šta će mu reći otac. Ma ko bi mario i da se to janje udavilo, samo da je naš Stefan ostao živ…

Na pitanje da li je Stevica strog otac, ona je rekla da jeste, ali da ih nikada nije tukao.

– Mi smo 20 godina zajedno, ali nismo vjenčani. Zato sva djeca nose moje prezime. Sva djeca su morala da slušaju oca, dok sam ja bila popustljivija – priča Gordana.

Uroš je u utorak sve vrijeme trčkarao po dvorištu i ulici, igrao se sa mlađom braćom i komšijama. Kada smo ga upitali šta se desilo u policiji, kada je priznao da je lagao, samo je slegnuo ramenima.

– Neću da pričam o tome – rekao je i sklupčao se u krevetu, okrenuvši se ka zidu.

Gordana je rekla da su im obećali da im zbog svega ovoga neće oduzeti djecu i da Uroš neće ići u dom.

– Nadam se da će tako i biti, jer smo jako vezani za djecu, a i ona za nas, pogotovo dvoje najmlađih. Mi smo prijavljeni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, a sada nam treba saglasnost našeg gazde da se prebacimo u Belu Crkvu, jer planiramo da u ovom selu kupimo neku kuću, uz pomoć moje rodbine, i da tu živimo. Moj otac je predložio da Stefana sahranimo u Beloj Crkvi, gde on živi, ali nisam pristala na to, jer hoću svaki dan da idem na grob svog sina – kroz suze je pričala Gordana, koja je sve vrijeme pod lijekovima.

Komentari

2 Comments

  1. Nahid

    17/06/2015 at 09:52

    Jedna činjenica otkriva sve.mali Stefan je bio "samo" jedan POLU-brat. I onda dodje neko i kaze ma hajde, djeca ko djeca.. druzit ce se..veze nema ako prihvatis "tudje" dijete..ccc

  2. Ana

    17/06/2015 at 17:20

    Devetgodišnji Uros se pojavljuje kao scenarist i režiser kojemu je dozvoljeno spreminjati iskaze kako i kad želi….. priznajem, niti jednom članu porodice ne vjerujem i pitam se, dali je Uroš prisiljen u promjene iskaza pričanja ili…..!!!????….sjećam se da ste u jednom članku pisali da su članovi porodice pogrnuli na testu istine i poligrafu…..ako mater i otac nisu znali pravu istinu, zašto bi poligraf pokazao njihova kriva pričanja i neistinitost iskaza, jer ako nešto neznaš i nisu ti poznata činjenična stanja, onda niti lagati ne možeš i na poligrafu ne možeš pogrnuti!? Ako i malo logično povežemo iskaze, poligraf, roditelje, dijete…onda je posve jasno da nikako ne može biti istina to što je napisano kao uzrok smrti djetetove. Na žalost, dijete nitko ne može dignuti iz groba i neka mu je laka crna zemlja. Počivao u miru božijem, a nadam se da če dijetetovu smrt i teški osjećaj krivde do kraja života nositi svi oni koji su krivi za smrt nedužnog djeteta!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.