Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar unutrašnjih poslova RS

Pohvala za policajce koji su spasili djecu iz požara

policajci

Dobro Skakavac i Mirza Kahrović su brzom intervencijom iz stana kojeg je zahvatio požar, a koji se nalazi u potkrovlju petospratne zgrade, izvukli dječake starosti sedam i devet godina koji su bili u životnoj opasnosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač pohvalio je policajce iz Istočne Ilidže Dobru Skakavca, Mirzu Kahrovića, Radomira Cerovinu, Bojana Šilja, Miodraga Boškovića, Nikolu Simanića i Denisa Koldžića, koji su 11. marta, hrabrim i nesebičnim podvigom, spasili živote dva djeteta, te ugasili požar i tako ponovo pokazali humanu stranu policijskog posla.

Policijski službenici Dobro Skakavac i Mirza Kahrović su brzom intervencijom iz stana kojeg je zahvatio požar, a koji se nalazi u potkrovlju petospratne zgrade, izvukli dječake starosti sedam i devet godina koji su bili u životnoj opasnosti – podsjeća se iz MUPRS-a.

Za to vrijeme ostali policijski službenici su lokalizovali požar, te na taj način spriječili dalje širenje vatre do dolaska pripadnika Terenske vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo.

-Na ovaj način policijski službenici MUP-a RS-a su još jednom pokazali da su spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge i zato zaslužuju svaku pohvalu – navodi se u saopćenju.