Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Travnik

Pohvalili se rekordnim budžetom, pa povećali porodiljama naknadu sa 200 na 300 KM

beba mama (1)

Nastavljen je i trend povećanja sredstava za porodiljne naknade koja će s 200 biti povećana na 300 maraka, kazali su iz Općine Novi Travnik

Općinsko vijeće Novi Travnik usvojilo je na sjednici u četvrtak Budžet Općine za 2022. godinu u iznosu od 10.636.145 maraka, a osim što je rekordan, kako kažu iz te općine, ima razvojnu i socijalnu komponentu.

U obrazloženju se navodi kako je u Budžetu za 2022. godinu prepoznata potreba gospodarskog razvitka pa su vidljiva ulaganja u gospodarske zone, konačno rješavanje pitanja potpune rekonstrukcije krova Sportske dvorane i dr.

Uz to, Budžetom je predviđena rekonstrukciju dotrajalih gradskih ulica, rekonstrukcija puta Novi Travnik – Travnik kao i izgradnja nove lamele Doma zdravlja.

Također, prepoznate su potrebe studentske populacije te je Općina Novi Travnik u Kantonu Srednja Bosna postala rekorder po broju dodijeljenih stipendija (171).

Nastavljen je i trend povećanja sredstava za porodiljne naknade koja će s 200 biti povećana na 300 maraka, kazali su iz Općine Novi Travnik.