Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Pojačan je promet vozila na svim putevima prema Srebrenici

11/07/2015

Pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na svim putevima prema Srebrenici, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 tone na svim putevima koji vode prema Srebrenici (Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Kladanj-Luke, Tuzla-Kalesija-Caparde).

Zabrana za prevoz teretnih vozila ukupne mase preko 3,5 tone na snazi je danas do 20 sati i na magistralnom putu M-19/M-19.2 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, kao i na regionalnim putevima R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453/R-454a Drinjača-Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Povodom 20. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zabrana za prevoz eksplozivnih materija danas na snazi je i na magistralnom putu M-19/M-19.2 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, kao i na regionalnim putevima R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453/R-454a Drinjača-Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Duge kolone vozila zabilježene su na GP Doljani. Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.