Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačan promet na jugu BiH

granicni_prelaz
FOTO Ilustracija

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnom prijelazu Doljani na prelazak granice čeka se do 1 sat.

Pojačan je promet vozila prema jugu naše zemlje, tako da se svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica gdje se trenutno čeka do 20 minuta, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod gdje se na prelazak granice čeka do 30 minuta. Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po pretežno suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, Brod na Drini-GP Hum, Mostarsko raskršće-Kiseljak i Tranzit kroz Sarajevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.