BiH

stanje na putevima

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja na GP Doljani i Gabela Polje

06/07/2019

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi

Zbog nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 10.00 do 16.00 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac- Crna Rijeka (lokalitet kanjon “Tijesno”). Za vrijeme obustave alternativni putni pravac je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačan promet vozila i duga zadržavanja su na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Gabela Polje. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.