Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na četiri granična prelaza

FOTO: Screenshot
Ilustracija

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima

U jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Bez obzira na vremenske uvjete vozači se pozivaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Vozače teretnih vozila iz BIHAMK-a pozivaju da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas i sutra (19. i 20.08.) od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Danas počinju radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, zbog čega će se u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj u narednih nekoliko dana obustavljati i preusmjeravati na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas će se, u vremenu od 08 do 18 sati, izvoditi radovi na izgradnji pristupne ceste za radnu zonu Azapovići, na regionalnom putu Han Ploča-Lepenica. Za vrijeme radova saobraćaj se povremeno preusmjerava samo u jednu traku.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Ivanica, a u oba smjera na graničnom prelazu Zupci. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.