Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima ka moru i na sjeveru zemlje

doljani-guzve-640×420

Vremenski uslovi za vožnju su povoljni, a skreće se pažnja na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

Vremenski uslovi za vožnju su povoljni, a skreće se pažnja na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog održavanja manifestacije “509 Dani Ajvatovice“ danas i sutra (29. i 30. juna) doći će do potpune obustave saobraćaja od 16 do 17 sati u Donjem Vakufu, na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16, na raskrsnici ulica 14.septembar i 770 Slbbr. Od zgrade PTT-a do BP “INA“.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Radovi na asfaltiranju izvode se danas na regionalnom putu R-445 Nemila-Zenica, na dionici Plavi most Vranduk-Banlozi. Na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Vitezu i Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Doljani, Bijača, Gabela Polje, Prisika i Osoje.

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH bilježi se na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.