BiH

BIHAMK

Pojačana frekvencija vozila na izlazima iz gradskih zona

22/05/2021
FOTO: Ilustracija

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta

Prvi je dan vikenda, pa se tokom jutra i prijepodneva očekuje pojačanu frekvenciju vozila na izlazima iz gradskih zona. Vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Večeras od 22 sata najavljeni su radovi na petlji Vogošća, na izlaznom kraku za Vogošću i silaznom kraku prema naplatnom mjestu Sarajevo sjever (A-1).

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćava BIHAMK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.